Vragen? Mail naar service@vitaal-ouder.nl

Gratis verzending op alle bestellingen boven € 50,-

Is ouderdom een ziekte?

Ouderdom is zeker geen ziekte. Het is een natuurlijk en onvermijdelijk proces waar we allemaal doorheen gaan naarmate we ouder worden. Ouderdom gaat samen met fysieke en cognitieve veranderingen in het lichaam. Deze veranderingen zijn een normaal onderdeel van het menselijk leven. Helaas kan ouder worden een verhoogd risico op bepaalde ziekten en aandoeningen betekenen, zoals hartaandoeningen, diabetes, osteoporose, en neurodegeneratieve aandoeningen zoals alzheimer. Kunnen we daar iets tegen doen? Jawel. Lees verder!

Wat zegt de wetenschap?

Op TV en social media willen influencers ons overtuigen dat voedingssupplementen met vaak zeer hoge doseringen vitamines mineralen en kruiden ervoor zorgen dat we fitter en vitaler door het leven gaan. Vooral VitaePro en Vitakruid lijken wel ongelimiteerde marketingbudgetten te hebben om hun producten te slijten. Arjan Lubach besteedde hier aandacht aan in zijn televisieprogramma. Mocht je die gemist hebben kijk dan even hier. In deze uitzending komt een hoogleraar voeding en farmacologie aan het woord die duidelijk stelde dat als je gezond en gevarieerd eet je geen enkel tekort hebt. Je hebt dus niks aan te vullen. Waarom geloven we dan klakkeloos wat influencers zeggen en doen we niet ons huiswerk? Het is niet moeilijk. Ga bijvoorbeeld gewoon naar de website van het wetenschappelijke platform Pubmed en kijk wat voor wetenschappelijke studies er zijn verricht. Maak onderscheid in onderzoeken op dieren of op mensen.

Supplementen tegen ouder worden?!

Bij Boinca geloven we dat er inmiddels veelbelovende supplementen zijn die in staat zijn om de biologische leeftijd te stoppen en zelfs terug kan draaien. Het gaat hier om zogenoemde novel foods. Dit zijn supplementen die al verkocht mogen worden maar waarvoor we nog geen claims mogen maken ten aanzien van de werking. Ik zal proberen uit te leggen waarom deze veelbelovende supplementen een goed alternatief zijn voor wat er nu in de meeste keukenkastjes staat.

We weten dat het proces van ouder worden al het 27e levensjaar inzet. Het verouderingsproces gaat gepaard met verschillende moleculaire veranderingen in het lichaam. Denk hierbij aan DNA-schade en mutaties, afname van telomeren, veranderingen in eiwitproductie, ophoping van afvalstoffen en beschadigde eiwitten, ontstekingsreacties en veranderingen in hormoonniveaus.

Deze moleculaire veranderingen zijn complex en versterken elkaar vaak ook nog eens. Ze spelen allemaal een rol bij het verouderingsproces en de ontwikkeling van ouderdomsgerelateerde aandoeningen. Onderzoek naar deze processen is nog steeds in volle gang om beter te begrijpen hoe we gezond ouder kunnen worden en hoe we ouderdomsgerelateerde ziekten kunnen voorkomen of behandelen.

Nieuwe supplementen die de biologische leeftijd kunnen verlagen

De biologische leeftijd wordt beïnvloed door een combinatie van genetische factoren, levensstijlkeuzes, omgevingsinvloeden en andere complexe biologische processen. Er wordt veel onderzoek gedaan naar anti-veroudering en manieren om de gezondheid te bevorderen naarmate we ouder worden. Sommige stoffen, zoals resveratrol, NMN, TMG, CA AKG worden onderzocht vanwege hun mogelijke rol bij het vertragen van verouderingsprocessen op cellulair niveau.

Naarmate we ouder worden, neemt de kans op fouten in celdeling toe. Dit komt doordat het reparatiemechanisme van cellen in de loop der tijd minder effectief is. Het voorkomen van kanker en andere gezondheidsproblemen is een ingewikkelde combinatie van genetische, omgevings- en levensstijlfactoren. Een gezonde levensstijl draagt zeker bij aan het verminderen van bepaalde risico’s. Sommige voedingsstoffen en antioxidanten kunnen daarnaast ook helpen bij een gezonde celdeling en het beschermen van cellen tegen schade. Voedingssupplementen kunnen een waardevolle toevoeging zijn temeer omdat er momenteel veelbelovende nieuwe supplementen op de markt zijn gekomen die de biologische leeftijd kunnen terugdraaien en mogelijk ook levensverlengend zijn. En dat in een goede gezondheid.

Boinca staat voor “the fountain of youth”. We bieden dan ook een breed scala aan producten aan die bij kunnen dragen aan vitaal ouder worden. Neem gerust een kijkje op onze website waarin naast alle moeilijke namen ook heel eenvoudig op thema’s kan worden gezocht, zoals bijv cholesterol, spieren en botten, vitaliteit, gezonde cellen en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de € 50,-

Scherp geprijsd

Wij hanteren eerlijke prijzen

Betrouwbare kwaliteit

Natuurlijke en veilige supplementen

Veilig en vertrouwd afrekenen

iDeal / Creditcard / PayPal